Haber

ASO, “Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri” imzacıları arasında yer aldı

Ankara Sanayi Odası (ASO), Birleşmiş Milletler’in (BM) kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik hayatta yer alabilmelerini sağlamak için belirlediği “BM Kadını Güçlendirme İlkeleri (WEPs)”ne taraf oldu.

ASO açıklamasına göre WEP’ler, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve kamu kurumları ile BM temsilcilerinden oluşan çok paydaşlı bir grubun 1 yıllık çalışması ve müzakereleri ile geliştirildi ve Mart ayında kamuoyuna tanıtıldı. 8 Ekim 2010, Dünya Kadınlar Günü’nde.

O zamandan beri her yıl iş dünyası liderleri, kadın girişimciler, sivil toplum, BM kuruluşları ve hükümetler, ilkeleri tartışmaya ve geliştirmeye devam etmek için “WEPs Yıllık Konferansı”nda bir araya geliyor.

ASO, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik hayatta yer alabilmelerini sağlamak için kadınları güçlendirmeyi amaçlayan WEP’lere de imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASO Başkanı Seyit Ardıç, “Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı İşyeri Belgesi”ne sahip olduklarını belirterek, kadınların iş hayatına katılımının artmasının ekonomik kalkınmayı hızlandıracağını belirtti.

Ardıç, ASO’nun 300’den fazla üyesi bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ankara Kadın Girişimciler Kurulu koordinatörü olarak kadın girişimcileri desteklediğini ve kadınların yönetime katılım oranını artırmaya yönelik projeler hayata geçirdiğini belirtti.

“Ankara’da bir ilke imza atan ASO, çalışma hayatında kadının desteklenmesine yönelik çalışmalarını daha da artırmak amacıyla 60 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın yönetim kurulu üyesini bünyesine katmıştır. ASO adına, üyelerimize WEP’ler sağlamayı gururla taahhüt ediyorum. Birleşmiş Milletler Kadınlarını imza sahibi olmaları için destekleyeceğiz, teşvik edeceğiz ve rehberlik edeceğiz. WEP’leri teşvik etme ve yayma çabalarında Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’ni güçlendireceğiz. söz konusu ilkeleri oda çalışan politikasında temel alarak, kadının her kademede eşit temsilini desteklemek, Türk sanayisinde kadın algısını güçlendirmek için katkı sağlayacağız” dedi.

WEPs, özel kolun toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki mevcut çalışmalarının güçlendirilmesine, kurumsal politika ve programların geliştirilmesine, mevcut çalışmalarının, temel göstergelerin ve raporlama uygulamalarının analiz edilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu